I en värld där hastigheten på saker är väldigt viktig och måste kombineras med högt ansvar och hög kvalitet på tjänsterna, kommer expeditionshus med en lösning som kombinerar de tre väsentliga sakerna i godstransporter: punktlighet, seriositet och optimalt pris.

Flera laster och fordon tillgängliga varje dag i Sverige

Registrera dig gratis

Denna lösning representeras av speditörer som fungerar som mellanhand mellan transportörer (de som har lediga lastbilar) och producenter/handlare (de som har varor tillgängliga för transport).

Speditören är en aktiv deltagare på fraktbörsen och dess roll är att hantera efterfrågan och utbudet optimalt, så att alla deltagare är nöjda med projektledningen. Expeditionens uppdrag på en Frakt Transport är att hitta rätt lösning för företag som vill transportera varor eller de som har tillgängliga lastbilar.

Speditören kan vara en entreprenör som organiserar en transport baserad på kundens order utan att vara den som transporterar varan själv. Detta skapar en säker och optimal miljö för att möta efterfrågan och utbudet.

Den stora fördelen med en sådan deltagare på fraktbörsen är att den har möjlighet att lösa alla krav från transportörerna/tillverkarna. Ett expeditionshus måste ha möjlighet att kombinera alla marknadserbjudanden optimalt, oavsett destination (nationell eller internationell) och oavsett typ av gods (byggmaterial, maskiner, fordon, plast, möbler, etc.).

Speditören är ur synpunkt av transportörer en mycket bra affärspartner, eftersom de tillgängliga lastbilarna inte längre är stationerade på parkeringen och de hittar väldigt snabba varor för tillgängliga lastbilar. Även i de flesta situationer har lastbilar också varor när de återvänder till deras destination och även när de återvänder till lastningsplatsen, så att de eliminerar envägsfrakt.

När det gäller tillverkare/grossister eliminerar speditörer möjligheten att producenten kommer att förbli med varorna på lager och säkerställer att transporten på ett snabbt och säkert sätt vid destinationen. Kontraktet som ingås mellan de tre delarna är säker och förses med vissa klausuler för alla incidenter som kan uppstå under lastens transport.

Du måste också ta hänsyn till nackdelarna med speditörer. Den första stora nackdelen som kan förhindra samverkan mellan speditören och transportörerna/tillverkarna är kommissionen som debiteras för varje försändelse. Varje speditör har en viss kostnad som kan vara en andel av procenten på värdet för varorna eller en viss summa som sätts av båda parterna i ett kontrakt.

Denna kostnad kan lätt undvikas genom att registrera företaget kostnadsfritt på en plats dedikerad till transportörer och tillverkare/grossister. Sådana webbplatser har ingen provision och erbjuder dig möjlighet att välja affärspartners, vilket är mycket viktigt på en sådan marknad.

Med andra ord bör möjligheten att inte ha extra kostnader och lägga till de tillgängliga lastbilarnas rutter eller varorna som transporteras på ett säkert och säkert sätt utan några andra mellanhänder.